?

Log in

No account? Create an account
De wereld aan je voeten. [entries|archive|friends|userinfo]
Ontdek de wereld!

[ informatie | ontdekdewereld ]
[ archief | herinneringen ]
[ zoek in de | tags ]

Links
[Links:| Hitchhikers Liftplaats Travelmarker: Lifters Liften: Soda reizen Backpackers Couchsurfing Reisverslagen: Waar ben jij.nu Vaccinaties: de Reisdokter Eurolines Overige links ]

(no subject) [Apr. 25th, 2010|07:26 pm]
De wereld aan je voeten
feestjes
Ik ben op zoek naar leuke plekjes in Zuid-Nederland, België en Noord-Frankrijk!
Alles van dorpjes, riviertjes, terrasjes, bossen tot steden, industrieterreinen, musea en kerken is welkom --- Alvast bedankt :)
Link7 |De wereld aan je voeten.

Voorbereidingen? [Apr. 12th, 2010|07:46 pm]
De wereld aan je voeten

fub
[Current Mood |curious]

Hoe bereiden jullie je voor op een (niet-georganiseerde) reis? Heb je van dag tot dag bepaald wat je gaat doen, of pak je het vliegtuig en zie je verder wel? Maakt het uit of je de taal spreekt/leest?

Wij zijn net terug van drie weken Japan, en dat hebben we best goed voorbereid. So-wie-so waren de hotels/herbergen al van te voren geboekt, en hadden we een Japan Rail Pass (soort OV-kaart voor buitenlanders waarmee je op (bijna) alle treinen mee kan). Maar we hadden ook twee reisgidsen doorgespit en hadden (dus) een lijstje met mogelijke bestemmingen.
We hadden specifiek hotels gekozen waar we internet op de kamer hadden, en ik had mijn netbook bij me. Zo kon ik bijvoorbeeld de weersverwachting bekijken, op basis daarvan beslissen wat we die dag gingen doen, en dan via de online reisplanner kijken hoe we daar moesten komen. Op mijn hand-GPS had ik een digitale kaart staan (waar ook metro- en treinstations als Point of Interest in staan), en had ik waypoints gemaakt van al onze hotels zodat we die vlotjes konden vinden.

Een ochtend kwamen we Nederlanders tegen aan het ontbijt (in Osaka), en die moesten nog (online) inchecken. Dat hebben ze dus even op mijn netbookje gedaan, want anders hadden ze geen mogelijkheid (en internet-cafés zijn leuk, maar als ze een Japans toetsenbord hebben en een Japanse versie van Windows, dan weet je dus niet zo 1-2-3 waar de underscore zit...). En toen mijn vrouw suggereerde dat ze een kompasje bij zich zouden kunnen hebben om zich te oriënteren als ze de metro uit kwamen, werden we aangekeken alsof we van Mars kwamen...

OK, ik weet dat we behoorlijk risico-mijdend zijn en dus graag goed voorbereid op pad gaan -- is ook wel lekker makkelijk om snel je weg te vinden, vind ik -- maar is dat zo gek? Wat is 'normaal' en hoe doen jullie dat?
Link13 |De wereld aan je voeten.

Egypte [Mar. 23rd, 2010|10:12 am]
De wereld aan je voeten

rememberme_x
WE HEBBEN ONS VAKANTIE GEBOEKT EN WE GAAN ENORM LUXE EGPYTE VERKENNEN!

Hier komt ons reis schema:
Dag 1: Gaan we vanuit Amsterdam vliegen naar Luxor waarna we op een 5 sterren cruiseboot gezet worden.
Dag 2: Naar west Thebe waar we de Vallei der Koningen, met koningsgraven, de tempel van Hatchepsut en de Kolossen van Menmon bezoeken. Vervolgens varen we door de sluizen van Esna verder naar Edfu.
Dag 3: Bezoeken van de tempels Horus en Edfu. Daarna varen we door naar Kom Ombo waar we een dubbele tempel bezoeken van Sobek en Haroeris. Daarna varen we verder naar Aswan.
Dag 4: Bezichtigen van Nasserdam, de onvoltooide obelisk en Philaetempel. Na de lunch gaan we over de nijl met een zijlbootje waarmee we op de lord kitchener eiland en elephantine eiland. Daarna bezoeken we een botanisch tuin.
Dag 5: Excursie naar Abu Simbel. (per bus of vliegtuigje)
Dag 6: Rustige dag en varen we via Esna naar Luxor.
Dag 7: Vroeg in de ochtend kunnen we tegen betaling een ballontocht maken.. we weten nog niet of we dit gaan doen. Verder bezoeken we deze dag de tempel van Luxor en de tempel van Karnak. De middag kunnen we vrij besteden in Luxor. In de Karnak tempel is dan de "sound&light" show.
Dag 8: Gaan we van Luxor naar Cairo met het vliegtuig. We overnachten in een 5 sterren stadshotel in Cairo.
Dag 9: Bezichtiging van Memphis, de Necropolis van Sakkara, een bezoek aan een tapijtenfabriek en lunchen we in een lokaal restaurantje. Daarna reizen we naar Gizeh waar we de beroemde piramides zullen zien en de Sfinx. Ook bezichten we hier een papyrusfabriek en hebben we in de avond een grote dinner show op een ander cruiseschip!
Dag 10: Gaan we naar het beroemde museum waar veel is te vinden over de oudheid van Egypte. Daarna gaan we naar de Mohammed Ali Moskee, de Citadel, de oude stad en de bazaar. Daarna gaan we met een busje naar Hurghada waar we worden afgezet bij Sentido Crystal Bay Resort en hier zitten wij op:
Dag 11, Dag 12 en Dag 13. We krijgen hier een duikles bij van een half uur :) waarna we lekker gaan bakken op het strand, kameel rijden, duiken en heerlijk genieten van de rust na van die drukke dagen!

MIJN DROOMVAKANTIE! is eindelijk werkenlijkheid! Ik ben heeeel nieuwschierig, en kan niet wachten. We weten al dat het heel heet zal zijn (kan zo 50 graden worden), in bepaalde tempels moeten we bedekt zijn (schouders en benen).. en ze hebben daar Egyptische Ponden :) 1 euro is gelijk aan ongeveer 15 cent .. En het eten is lamsvlees, bonen VEEL groenten en veel zoetigheid!

De luxe die we krijgen in ons hotels zowel in Cairo als in Hurghada is echt niet normaal.. (Als je t wilt zien google dan: Cairo hotel Movenpick Media City & Hurghada hotel Sentido Crystal Bay Resort.. ook net als ons boot 5 sterren met alles erop en eraan :)<3 LIEFDE!NU BEN IK HET GELUKKIGSTE MEISJE VAN DE WERELD!! het gaat in 1 woord geweldig worden!!

En mijn vraag hierbij:

Heeft iemand nog tips!? Iets wat ik echt niet mag vergeten... tips ook voor mijn bagage etc! Let me know!
Link6 |De wereld aan je voeten.

(no subject) [Mar. 18th, 2010|03:05 am]
De wereld aan je voeten

flemmefatale
[Tags|]

Ik ga in oktober naar Moskou, Rusland met my best friend! Weet iemand nog leuke bezienswaardigheden of tips?
We gaan sowieso de St. Basilius kathedraal zien.
Link5 |De wereld aan je voeten.

navigation
[ viewing | 5 entries back ]
[ go | earlier/later ]